Radio Associaciò
L'AMJMDirectoriNotíciesJazz ButlletíEnllaçosAgenda
Home arrow Notícies arrow Actualitat arrow Premiats AMJM 2012!
Premiats AMJM 2012! Imprimir Email

El dimarts 18 de desembre a les 21 hores al Milano Cocktail-Bar es celebrà la festa i entrega de premis de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya. La presentació de l'entrega de premis va ser a càrrec del Dick Them i la Clara Luna, president i vocal de la junta directiva de l'AMJM respectivament.

Els músics nominats són el resultat de les votacions fetes pels músics professionals, socis de l'AMJM. Dels nominats, el més votat -pels seus companys de professió-, és el premiat en cadascuna de les quatre categories. Els nominats d’aquesta edició han estat:

·         Compositor de l'any: David Soler, Joan Vidal i Sergi Sirvent.

·         Músic de l'any: David Soler, Marco Mezquida i Pablo Selnik.

·         Grup de l'any: Duot (Albert Cirera, Ramon Prats), Gemini (Jordi Gaspar, Jordi Bonell, Roger Blavia) i Joan Vidal Sextet (Joan Vidal, Gabriel Amargant, Martí Serra, Marco Mezquida, Adrià Plana, Miguel Serna).

·         Disc de l'any: Duot Cactus (Repetidor Disc), David Soler Denga Botanicas (Audiovisuals de Sarrià) i Joan Vidal Sextet Deptford Suite (Quadrant Records).

Els premiats són:

JOAN VIDAL com a compositor de l’any.

MARCO MEZQUIDA com a músic de l’any.

DUOT (Albert Cirera & Ramon Prats) com a grup de l’any.

DAVID SOLER DENGA BOTANICAS (Audiovisuals de Sarrià) com a disc de l’any.

PIERRE BECHET premi especial de la Junta Directiva.

 Image

Informació sobre els premiats i nominats:

JOAN VIDAL> PREMI COMPOSITOR DE L’ANY.

Nominat a compositor, grup i disc amb Joan Vidal Sextet, Deptford Suite (Quadrant Records) de l’any.

El bateria Joan Vidal s’ha basat en la trilogia literària de Robertson Davies per crear Deptford Suite (2012), una obra entre el jazz d’autor, el free i la música contemporània estrenada per primera vegada a Londres. Aquest setembre, Vidal va interpretar la suite al festival L’hora del Jazz-Memorial Tete Montoliu i el seu sextet va impressionar el representant del Festival de Jazz de Montreal, enviat a Barcelona amb motiu de les festes de la Mercè.

 Image

MARCO MEZQUIDA>PREMI MÚSIC DE L’ANY.

Nominat a músic de l’any.

Músic de l’any 2011 als premis de l’AMJM, Marco Mezquida és probablement un dels homes més soŀlicitats de l’avantguarda del jazz català. El jove pianista, original de Menorca, té duets amb Celeste Alías i Pablo Selnik, lidera el projecte My Friend Marcko i forma part de l’imponent Giulia Valle Group, a banda de fer de sideman per a Gabriel Amargant, Joan Vidal, Albert Cirera... És un improvisador valent i prodigiós.

 Image

DUOT (Albert Cirera & Ramon Prats)> PREMI GRUP DE L’ANY.

Nominat a grup i disc, Cactus (Repetidor Disc), de l’any. 

Després de cinc anys tocant junts i d’un primer treball reeditat ara també per Repetidor, Ramon Prats i Albert Cirera han decidit abocar al seu segon disc, Cactus (2012) tota l’energia que generen en la seva cita habitual dels dijous al 23 Robadors. Sota títols tan suggeridors com Esbart pencaire, Oratori bacterià o Nocturn per a dos cactus s’amaga una gran intensitat i unes ganes de dir coses sense embuts ni demagògia barata, amb peces que van dels cinc minuts de la inicial als gairebé vint de Nahafsi National Anthem.

 Image

DAVID SOLER DENGA BOTANICAS (Audiovisuals de Sarrià)> PREMI DISC DE L’ANY.

Nominat a compositor, músic i disc, David Soler Denga Botanicas (Audiovisuals de Sarrià), de l’any. 

David Soler, guitarra i pedal steel / Erik Deutsch, teclats / Ben Rubin, baix / Borja Barrueta, bateria i percussió / Marc Pino, marimba, vibràfon, timbales i glockenspiel / Juanjo Alba (Electrònica Discreta), efectes i sorolls

El guitarrista David Soler, mestre del pedal steel guitar i sol·licitadíssim sideman, a banda de compositor i productor, ha publicat l’esplèndid Botánicas (2012), on vesteix les seves idees musicals (del rock al jazz, passant per l’electrònica i els sons més avantguardistes i experimentals), amb la labor d’uns músics capaços de donar una gran riquesa tímbrica al conjunt. El resultat són peces musicals de gran volada, gairebé cinematogràfiques i que evoquen, la seva majoria, paisatges de cels alts i horitzons llunyans pels quals conduïm en aquella hora del capvespre en què la llum comença a esvair-se.

Image

La Junta Directiva de l'AMJM atorga un premi especial que aquest any rep en PIERRE BECHET en reconeixement a la tasca de programació que ha dut a terme els últims sis anys al Jamboree i al Festival Mas i Mas, apostant per la realitat jazzística catalana i per l’escena internacional més capdavantera. Des de l’AMJM volem agrair-li la feina ben feta durant tot aquest temps i el bon tracte que ha dispensat sempre als músics de casa. Sabem del cert que seguirà en aquesta línea al capdavant, com a programador, del Festival de Jazz Costa Brava.

Image 

 

© 2007 Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya. Passeig Colom, 6, local 4, 08002 Barcelona
Tel: 93 268 47 36 · Fax: 93 268 21 35 · E-Mail: amjm@amjm.org

Powered by Joomla! - Aviso Legal